Oltiin eilen harrastamassa kulttuuria ja verestämässä teekkariaikojen muistoja. Ruoka oli ainakin näillä sitseillä (tässä sitsissä, sanoisi H – muistetaan kiistellä tästä joka kerta) paljon parempaa kuin meidän opiskeluaikoina! Tänään oli siis Sitsi(e)n Jälkeinen Päivä eli loistava tekosyy syödä taas pizzaa. A kaipasi lihatonta ruokaa, joten lopputuloksena oli pesto-tomaatti-mozzarellapizza. Hirmu näppärää, kun peston otti Pirkka-purkista (lyhyet yöunet saivat A:nkin taipumaan tähän vaihtoehtoon) niin ei tarvinnut edes tomaattikastiketta keitellä. Tai no, eihän siihen meidän luottoreseptiinkään tarvi.
Pesto-tomaatti-mozzarellapizza
1 annos pizzataikinaa
(vihreää) pestoa
2 tomaattia
yksi pallo (buffalo)mozzarellaa
Paistamisen jälkeen:
kirsikkatomaatteja
basilikaa
Tee pizzataikina. Anna kohota. Käy vaikka sillä aikaa kaupassa ostamassa loput ainekset. Viipaloi tomaatit ja mozzarella. Levitä/venytä/kauli pizzapohja pellille. Levitä päälle pestoa. Levitä tomaatit ja mozzarellat. Paista 250 asteessa noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja laita päälle puolitettuja kirsikkatomaatteja ja revittyä tuoretta basilikaa.
Tämä on taas yksi hyvä esimerkki siitä, miten jotkut asiat vain sopivat yhteen missä muodossa tahansa.