H kirjoittanee pohjasta erillisen postauksen (hiivaa, vettä, vehnäjauhoja ja suolaa), koska on meillä se leipojaekspertti tai täydentää tätä aikanaan.
Jälleen kerran tuli todistettua, että hyvät raaka-aineet ovat avain hyvään ruokaan. Sekä pohja että margarita-pizzan ohje Hopeisesta Lusikasta, siihen päälle lisättiin Schwarzwaldin kinkkua (prosciutto oli loppu lähikaupasta… no, opittiinpa millasta Schwarzwaldin kinkku on. Vastaus: savustettua), rucolaa ja tuoreita viikunoita. Ihan. Tosi. Hyvää! Suosittelemme!
Vielä margarita-pizzan teko-ohje: tee pohja (kohotusaika 3 tuntia…), päälle viipaloituja tomaatteja ja oliiviöljyä. Tämä 220 asteiseen uuniin 15-20 minuutiksi. Sitten lisätään viipaloidut (puhveli)mozzarellat, lisää oliiviöljyä ja suolaa ja pippuria. Takaisin uuniin 7-8 minuutiksi. A ehkä missasi tuon viimeisen oliiviöljy-suola-pippuri yhdistelmän lisäämisen niin tehtiin se osuus sitten uunista ottamisen jälkeen.
Niin ja nuo kinkut, rucolat ja viikunat lisätään vasta uunista ottamisen jälkeen.
Erittäin hyvän maun lisäksi pizza oli myös yllättävän täyttävää – syötiin yks puoliksi. Ja sen verran sitä siis tulikin.
2 kommenttia artikkeliin ”Paras (tähän asti) kotona tekemämme pizza”